Запознайте се с Ани Калпачка

Запознайте се с Ани Калпачка

Ти си активен участник във Front-end екипа и полагаш много усилия. Разкажи ни повече за вашата област и какъв напредък имате вече.

Front-end екипът обединяваме сили върху изграждането на потребителския интерфейс на платформата - структура, функционалност и стилизация. Отговаряме за това страниците да са добре изглеждащи и адаптивни за различните устройства и уеб браузъри, така че взаимодействието на потребителите със сайта да е възможно най-лесно.

Досега имаме значителен напредък - положили сме основите на сайта, имаме дефинирани приоритети, добра организация и комуникация.


Разкажи ни за теб, като професионалист и като човек.

Занимавам се професионално с програмиране от около 4 години, като интересът ми е основно във front-end технологите. Участвала съм в изграждането и поддръжката на проекти, свързани с електронна търговия, финанси, здравеопазване, фотография и други. Към момента съм част от компания ScaleFocus, а понякога работя и по проекти на свободна практика. Имам интерес и в дигиталния маркетинг.

В личен план бих казала, че обичам подобни каузи, природата, книги, фотография, разходки, тренировки, да прекарвам време с близките и приятелите си, да пътувам, да следвам целите си и да се чувствам доволна от себе си. Мотивират ме и трудностите, защото те ни изграждат и ни правят по-силни.


Защо участваш в podkrepi.bg? Как си представяш платформата - при старта, когато набере скорост? С кои каузи се чувстваш най-силно свързана?

Участвам в Podkrepi.bg, защото вярвам, че проектът ще бъде полезен на обществото, както и че благодарение на своята прозрачност, ще върне доверието в дарителските кампании. Много съм щастлива да допринеса с каквото мога за тази цел.

Също така много ме мотивират и участниците в каузата! Хората, които полагат усилия напълно благотворително и мотивите зад желанието им да помогнат са невероятни! Надявам се платформата да се популяризира, хората да се убедят в чистите мотиви зад нея и най-вече - да бъде от помощ.

Най-силно свързана се чувствам с каузите, които касаят нечие лечение и здраве, защото мисля, че това е най-важното.


Кога намираш време да работиш по проекта и как се съчетава с другите ти отговорности?

Работя по проекта през свободното си време - основно вечер и през уикенда. Често се чувствам най-мотивирана да отделям време за Podkrepi.bg именно защото вярвам в каузата.


Какво те вдъхновява в техническото изпълнение?

Технологиите, с които изграждаме front-end частта (React, MaterialUI, Next.js) са тези, с които имам най-голямо желание да работя и да се развивам. Покрай работата в проекта успявам да надградя знанията си с тях, както и да се докосна до нови за мен технологии, което е доста интересно и обогатяващо.


Какво научи, откакто влезе в проекта?

За мен беше изключително полезно, че влязох в проекта в началото, защото това ми даде възможност да вникна из основи в изграждането на front-end частта. Огромни благодарности към Илко Качаров за добрите практики и всичко, което научих от него!

Каналите за комуникация са отворени и придобих знания относно работата и на други екипи и обогатих знанията си не само в технологичен план. Най-вече се убедих, че с обща цел, усилия и постоянство, всичко се постига. :)


Какви предизвикателства срещна, включвайки се в проекта?

Предизвикателствата в проекта досега бяха, от една страна - свързани с освобождаването на време за работа, от друга - с изпълнението на някои задачи, които изискваха малко повече упоритост и време. Хубаво е, че има предизвикателства, защото от тях се учим и развиваме най-много.


Искаш ли да кажеш или пожелаеш нещо друго на читателите на това интервю?

Пожелавам на всички да бъдем здрави, добри и активни.


Можете да я откриете в: LinkedIn | Facebook