Запознайте се с Диана Добрева

Запознайте се с Диана Добрева

Ти си активен участник от самото начало на Подкрепи.бг и полагаш много усилия. Разкажи ни повече за вашата област и какъв напредък имате вече.

Аз съм доброволец във финансово-счетоводните процеси на Сдружението. Задачата е чрез подходящ финансов мениджмънт да се изгради процес, който дава прозрачност и спокойствие на дарителите, че парите им се контролират във всеки един момент и достигат до съответната кампания, по която са съпричастни.


Разкажи ни за теб като професионалист и като човек.

Аз съм финансист с над 20 години опит в различни сфери на корпоративния свят. В последните години съм се насочила към инвестиционния бранш и по-специално VC. Именно тук се сблъсках с невъзможността на стартиращите дружества да развиват бизнеса си на 100%, защото трябва да се занимават и с финансово-счетоводни дейности, което води до фалит в 70% от дружествата. Това е причината, с помощта на екип, да разработим собствена система за автоматизация на финансово-счетоводните процеси, така че да управляват парите на малките компании от телефона си, без да се занимават със счетоводители, финасови анализатори  и други.

Като човек - тук съм без думи, но най-добре ме определят семейството ми и приятелите ми, с които много обичам да прекарвам всеки един, свободен от служебни ангажименти момент, особено когато пътувам и споделям преживявания на други народи. Освен това постоянно търся да усъвършенствам себе си в духовен план и се опитвам да водя йогийски начин на живот в социална среда.


Защо участваш в podkrepi.bg? Как си представяш платформата - при старта, когато набере скорост. С кои каузи се чувстваш най-силно свързана?

Аз съм изключително състрадателен човек и съм на мнение, че винаги може да помогнем, стига да имаме желание. От малка си търся каузи да защитавам нуждаещи се и/или да им разрешавам някакви проблеми. Когато разбрах за сформиране на доброволчески екип, веднага кандидатствах и съм щастлива, че имам възможност да допринеса за каузата. За мен е изключително важен контролът на паричните потоци, това правя и в ежедневието и смятам, че с помощта на другите колеги бихме могли да изградим прозрачна платформа, която да следи динамично движението на всеки един лев. По този начин, се надявам, да подпомогнем цялостния процес на обръщане на мисленето на хората в България и да започнат да мислят конструктивно как да развиват себе си като подпомагат и другите, а не как да мислят за себе си като ограбват другите.


Искаш ли да кажеш или пожелаеш нещо друго на читателите на това интервю?

Нека да освободим мисленето си и даряваме на другите около нас, защото това ни се връща многократно и под различни форми. Когато излезем на улицата и се огледаме с усмивка на лице, всъщност разбираме, че хората ни връщат със същото и така създаваме за тях поне мимолетно удоволствие от живота.

Може да я намерите в: Linkedin | Facebook