Запознайте се с Илко Качаров

  Ти отговаряш за техническата част и си направил много за Проекта - разкажи ни повече за вашата област и какъв напредък имате вече

  Включих се в Проекта, за да подпомогна изграждането на основите на Front-end частта, въпреки че имам доста опит и с Back-end технологии. Хубаво е човек да има конкретен фокус, за да постигне максимални резултати.

  Опитвам се да се включвам и в други сателитни дискусии, за да се поддържа темпото и да има добра спойка между екипите.

  До момента успяхме да съберем сили за изграждането на публичен сайт на Инициативата, помощен сайт и блог. Трудим се в посока реализацията на първите публични кампании и дарения. Разбира се, срещаме много трудности, защото участниците обикновено имат много ограничено свободно време, което е различно за всеки. Опитваме се да направим комуникацията асинхронна, така че всеки новодошъл лесно да вижда кои са текущите задачи и къде има нужда от неговата помощ.


  Разкажи ни за теб - като професионалист и като човек

  Мога да кажа за себе си, че съм човек с много енергия и общ ентусиазъм. Занимавам се с разработка на уеб приложения от 2006 г. и съм работил в различни направления - от рекламни агенции до глобални мобилни оператори.

  През годините съм помагал на различни стартъпи да постигнат бизнес целите си и да се разраснат върху стабилна основа. Имам опит като тийм лийд на екип от 10 човека, в продължение на 5 години.

  Работил съм по проекти за подобряването на емоционалната интелигентност на децата, платформи за онлайн видео срещи, за изпращане на маркетинг и трансакционни мейли, платформи свързани със статистика и агрегация на мобилни данни и други.

  В момента съм част от дигиталния кооператив Camplight, в който получавам достатъчно свобода, за да мога да отделям от времето и фокуса си на дарителската платформа Подкрепи.бг.


  Защо участваш в Подкрепи.бг?

  Участвам в Подкрепи.бг, защото имам тази възможност и защото виждам смисъл в реализацията на подобен проект. Всяка помощ, дори най-малката, би донесла многократно увеличена стойност за хората в нужда.

  Друга причина да се включа в Проекта е тази, че не искам моите умения да носят облага само на мен и семейството ми, но и на българското общество - в Подкрепи.бг виждам възможност и потенциал за това.


  ‌Може да откриете Илко и в: Twitter | LinkedIn | Facebook

  Radostina Goroshevich

  Read more posts by this author.

  Запознайте се с Илко Качаров