Запознайте се с Мартин Ковачев

Запознайте се с Мартин Ковачев

Ти си активен участник в Backend/Devops/Модул плащания и полагаш много усилия. Разкажи ни повече за вашата област и какъв напредък имате вече.

За краткото време, което имахме, успяхме да организираме проекта на отделни модули и съответно - екипи, които ще участват в разработката - backend/frontend програмисти, UI/UIX специалисти и други.

Като цяло ролята ми е Team Lead на Backend програмистите, но и в допълнение ръководя и модул “Плащания”, където се случва интеграцията на възможните начини за плащания по кампании, акаунтинг, прехвърляне и теглене на средства и други.

Задачите не са леки поради естеството на проекта (open source/community) и организацията е по-сложна, защото не всеки специалист е наличен винаги и координацията трябва да бъде доста гъвкава.‌‌


Разкажи ни за теб като професионалист и като човек.

Кариерата си започнах през вече далечната 2001-ва година, когато компютърните технологии тепърва навлизаха и всичко трябваше да измисляме и решаваме самостоятелно и по-голямата част от “обучението” ми е било самообучение с големи дебели книги, бели листове и много, много желание.

От 2007-ма година стартирах собствена компания за софтуерни разработки и оттогава имаме опит в разнородни проекти с дългосрочни клиенти, основно от чужбина (Испания, САЩ, Германия и др.). Всичко разработваме самостоятелно с inhouse екип и много рядко наемаме външни лица. Основната ни насоченост е разработване на мобилни приложения и intranet web платформи.

За себе си мога да кажа, че съм обикновен човек като всички останали, който постига всичко с много труд, усилия и желание! Благодарен съм, че съдбата ме е срещнала през всичките тези години с хора с добри сърца и души, които са ме оформили като характер днес.

Имам две деца (1 г. и 10 г.) и прекрасна съпруга! Старая се да обръщам гръб колкото се може повече на работата за тяхно добро. :)‌‌


Защо участваш в podkrepi.bg? Как си представяш платформата - при старта, като набере скорост. Кои каузи те докосват?

Винаги съм имал желанието да помагам на други хора и да се включа в кауза за постигане на нещо добро и полезно за всички. Този проект ми дава точно това чувство - на удовлетвореност, че отдавам част от себе си не само за материални облаги!

Отделно се гордея да бъда част от толкова голяма група професионалисти (в пъти повече от мен), от които мога да се уча и споделям мнения и потенциални решения в помощ на другите!


‌Може да го откриете в: LinkedIn | Facebook‌