Запознайте се със Станка Черкезова

Запознайте се със Станка Черкезова

Ти си активен участник в организацията и полагаш много усилия. Разкажи ни повече за твоята област и какъв напредък имате вече.

В последните няколко месеца успяхме да регистрираме сдружението, което стои зад платформата, както и да регистрираме търговската марка. Подготвили сме редица документи за дейността на сдружението и платформата с цел съответствие с приложимото законодателство и продължаваме с документалната част. Междувременно коментираме възникващите проблеми и въпроси от различни аспекти на регулации и изисквания.


Разкажи ни за теб като професионалист и като човек.

Близо 15 години подпомагам бизнеса и отделни физически лица с консултации и процесуално представителство в сферата на търговското и гражданското право, включително в казуси с международен елемент. Имам богат юридически опит както в България, така и в чужбина с работа като външен консултант по различни проекти, свързани с национално и европейско право.

Работата неизбежно се отразява и в личните ми характеристики (или обратното) - активна съм, говоря много, обичам да съм сред хора и да общувам, обичам динамиката и различните места и изживявания. Разбира се понякога ми трябва тишина - намирам я чрез рисуване и в планината.


Защо участваш в podkrepi.bg? Как си представяш платформата - при старта, като набере скорост. Кои каузи те докосват?

Независимо от димамичното ми ежедневие, напрегнатата работа като адвокат и времето със семейството, винаги съм търсила начин да се ангажирам и с доброволчески начинания, в които вярвам. Редица години посветих на обучение на студенти по право при участието им в международни състезания. Подпомагала съм хора в неравностойно положение при упражняване на правата им пред различни институции. И когато съм имала възможност, съм дарявала за други хора, изпаднали в нужда. Още в първия ден, в който излезе идеята за създаване на платформа, която действително да е насочена към хората и подпомагане на техните проблеми, се записах за съдействие. Вярвам в хората и вярвам, че доброто побеждава и работата по тази платформа ще го докаже.


Може да я откриете в: Facebook | LinkedIn